4 skvělé tipy na domácí horké nápoje s whisky
Přinášíme vám čtyři skvělé recepty na domácí horké nápoje z WHISKY, které nejen zahřejí vaše tělo, ale také zpříjemní váš večer. Díky whisky můžete očekávat nejen lahodný zážitek, ale i zajímavé kombinace chutí. Vyzkoušejte tyto nápoje, které vám přinesou příjemný hřejivý pocit a jedinečnou atmosféru.
#1. HORKÁ WHISKY S JACKEM, CITRONEM A SKOŘICÍ
Kdo by řekl, že whisky, kousek citrusové svěžesti a skořice mohou proměnit obyčejnou sklenici whisky na chutný horký nápoj? Přitom příprava tohoto nápoje je tak jednoduchá a hlavně velmi chutná.
Co je potřeba?
- 5 cl horké vody
- 4 cl whisky - Jack Daniel's White Rabbit Saloon
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička hnědého cukru
- Plátek citronu a tyčinka skořice na ozdobu
Jak na to?
- Whisky rozehřejte téměř k bodu varu.
- Nalijte horkou vodu do sklenky, přimíchejte cukr a citronovou šťávu.
- Zalijte nápojem whisky a ozdobte plátkem citronu a skořicí.
#2. Horká čokoláda s whisky
Pro milovníky čokolády a whisky je tato kombinace skvělým prožitkem. Jemný bourbon a horká čokoláda spolu tvoří chutný zážitek, který vás přenese do pohodlné atmosféry.
Co je potřeba?
- 1 šálek plnotučného mléka
- 20 ml Hyde Whisky Bourbon
- 1 lžíce mleté skořice
- 80 g čokolády
- 1 lžíce hnědého cukru
- Špetka hrubozrnné soli
- Marshmallows na ozdobu
Jak na to?
- Na mírném plameni přiveďte mléko s skořicí téměř k varu.
- Vmíchejte čokoládu, cukr, sůl a prohřívejte, dokud směs není hladká.
- Přelijte do hrnku, přidejte whisky a promíchejte. Ozdobte marshmallows a užívejte si hřejivý pocit.
#3. Domácí bombardino s whisky
Bombardino je oblíbený horký italský nápoj. Který představuje směs vaječného likéru, mléka a alkoholu. Tento teplý a chutný nápoj se připravuje zejména v zimních měsících a je oblíbený pro svou jednoduchost a lahodnou chuť.
Bombardino je skvělé v tom, že lze experimentovat s různými druhy alkoholu. Kromě klasické varianty s brandy se můžete setkat s verzemi obsahujícími whisky (scozzese), rum (pirata) nebo dokonce kávu (calimero). Každá variace přidává do nápoje svůj jedinečný nádech chuti, což Bombardino činí oblíbeným nápojem pro různé chuťové preference.
Co je potřeba?
- 100 ml domácího vaječného koňaku
- 0,4 dcl whisky Jack Daniel's Bottled in Bond
- 0,4 dcl plnotučného mléka
- Šlehačka na zdobení
Jak na to?
- Smíchejte vaječný likér s whisky a přidejte mléko.
- Přiveďte na teplotu 75 - 80 °C, ale pozor, nesmíte začít vařit.
- Slévejte do skleničky a ozdobte šlehačkou.
V čem podávat?
Bombardino patří do silnostěnného pohárku na stopce, který může mít případně ouško. Vychutnejte si tenhle požitek ve skle a užívejte si každý doušek tohoto nápoje.
#4. Domácí irská káva s whisky
Co je potřeba?
- 50 ml silné kávy
- 2 - 4 cl irské whisky - HYDE 1640 No.8 Irish Stout Cask Whiskey
- 2 lžičky hnědého cukru
- 30% smetana na zdobení
- Skořice nebo vanilkový lusk na zdobení
Jak na to?
- Připravte si silnou a čerstvou kávu, nalijte ji do předem vyhřáté sklenice na irskou kávu.
- Přidejte třtinový cukr a nechte ho rozpustit. Poté nalijte irskou whisky do kávy.
- Vezměte smetanu a vyšlehejte ji, dále ji opatrně nalijte přes lžičku do kávy.
- A máte hotovo! Uvolněte se a vychutnejte si pravou irskou kávu.
V čem podávat?
Irská káva se tradičně podává ve sklenici na nožce, vynikne tak krása vrstveného efektu kávy a smetany. Horkou kávu s alkoholem pijte přes vrstvu chladné a tučné smetany, ucítíte jedinečné spojení whisky a kávy, která nemá konkurenci.