Tequila
Nejen pravá mexická tequila je velmi kvalitní pití. Co třeba francouzská superprémiová tequila, která zraje 12 let v sudu? Nebo oblíbená Rose tequila, které se je velmi oblíbená při přípravě koktejlů nebo long drinků. A nejen to, prohlédněte si náš sortiment a vyberte nejlepší tequilu podle vašeho vkusu.
Mexiku můžeme být vděční za hodně. Za tacos, chilli papričky, mariachi, Salmu Hayek, ale my nejvíc děkujeme ze tequilu. Základní surovinou pro její výrobu je modrá agáve, která se pěstuje až osm let, než je plně zralá a může se začít zpracovávat. Jednotlivé druhy tequil se od sebe liší zejména dle použitého cukru nebo dle délky zrání. Zlatá tequila se po destilaci stáčí do dřevěných sudů, kde může zrát i řadu let a tím získává svou nezaměnitelnou barvu.
Kvalitní tequila se pije samotná
Stříbrná tequila po procesu destilace nezraje a rovnou se stáčí do lahví. Pití tequily se solí, skořicí, citronem nebo pomerančem je jen pouhý marketingový tah, který výrobci používali ve snaze zamaskovat nekvalitní alkohol. Správně se pije teplá po malých doušcích nebo jako základ do oblíbených koktejlů jako je třeba Tequila Sunrise.
Nejprodávanější
Superpremiová Tequila Gran Patrón Burdeos zraje 12 měsíců v amerických dubových sudech, potom je ještě jednou destilovaná a přelitá do vybraných sudů z Francie z oblasti...